Lähiruoka
Kodikas majoitus sekä itse valmistettua herkullista lähiruokaa.
Emäntien maalaisaamiainen
Aamiaisemme tehdään tarkkaan valikoiduista raaka-aineista, täydellä sydämellä ja oman talon keittiössä. Majoittujille aamiainen sisältyy huoneen hintaan. Muille hinnat ovat 14 €/aikuiset ja 7 €/lapset (3–12 vuotiaat). Alle 3-vuotiaat nauttivat aamiaisen veloituksetta.
Maalaisaamiainen tarjoillaan normaalisti hotellin vieraille klo. 8-10.
Reissumiesten aamiainen tarjoillaan klo. 7.00 alkaen.
Jos kuitenkin matkasi jatkuu aikaisemmin aamulla, valmistamme herkullisen aamiaisboxin jääkaappiin matkaan otettavaksi.
Arvostamme lähi- ja luomuruokaa, jonka alkuperä on tiedossa. Haluamme tarjota aitoja, luonnollisia makuja. Valmistamme tarjottavamme itse, mahdollisimman alusta alkaen, korkealaatuisista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Me rakastamme ruokaa, ja meille on sydämen asia saada tarjota vieraillemme laadukkaita, puhtaita ja aitoja makuelämyksiä, perinteitä ja luonnollisuutta vaalien.
Lähiruoka
Eri vuodenajat näkyvät keittiössämme. Sadonkorjuun aikaan haemme kasvikset suoraan pellosta, sienet ja marjat metsästä, sekä käytämme villiyrttejä sesonkien mukaan. Ruisleivänkin leivomme itse 100 % luomurukiista yli sata vuotta vanhaan juureen.
Oman käden jälki näkyy ja maistuu kaikessa – alusta loppuun asti.
Tuotteemme ovat laktoosittomia, ja keittiössämme valmistuu tilauksesta erilaiset erityisruokavaliotkin.
Arvot
Kunnioitamme luontoa ja käytämme luonnonvaroja ekologisesti satokauden ja vuodenkierron mukaan elämällä. Näin edistämme myös terveellisyyttä ja makujen aitoutta: vuodenkierron mukaiset luonnonantimet eivät tarvitse sen paremmin pitkiä kuljetusmatkoja kuin säilöntäaineitakaan. Näin tuotteet ovat myös taatusti tuoreita, parhaimmillaan jopa suoraan pellosta tai metsästä tuotuja. Kasvikset ovat satokauden aikaan myös maukkaimmillaan, sillä ne ovat saaneet kasvaa luonnollisesti, ilman keinotekoisia apukeinoja.
Arvot
Arvostamme lähi- ja luomuruokaa, jonka alkuperä on tiedossa. Haluamme tarjota aitoja, luonnollisia makuja, siksi valmistamme tarjottavamme itse, mahdollisimman alusta alkaen, korkealaatuisista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Me rakastamme ruokaa, ja meille on sydämen asia saada tarjota vieraillemme laadukkaita, puhtaita ja aitoja makuelämyksiä, perinteitä ja luonnollisuutta vaalien.
Maatilan herkut
Hyödynnämme mahdollisimman paljon omien maittemme antimia, jotta vieraamme saavat puhdasta lisäaineetonta ruokaa. Satokautena meillä on
tarjolla oman kasvimaan herkkuja; metsistämme marjoja ja sieniä; kurkkuja, tomaatteja, paprikoita, yrttejä sekä oman pihamme viinimarjoja, tyrnejä ja omenoita. Joka vuosi kokeilemme jotain uutta. Satokautena tietysti myös säilömme talven varalle hillot, mehut, sienet, hillokkeet ja vichykurkut, jotta nautittavaa riittää läpi vuoden.
Omalta kylältä
Lihatuotteet saamme pääosin samalta kylältä. Naapurimme Jatkolan tila kasvattaa limousin karjaa sekä Karisalmen tilalta Highland-lihaa. Tarjoilemamme karitsanliha on peräisin Ala-Katteluksen tilalta. Välillä käytämme myös muita lihantuottajia, mutta nekin etsimme mahdollisimman läheltä. Kaikki käyttämämme raaka-aineet valitsemme huolella kotimaisuutta, laadukkuutta ja lähituotantoa vaalien.
Naapuripitäjältä
Monet muut käyttämämme tuotteet ovat myös lähellä tuotettuja. Katso mm. Järki-Särki ja Voihyvinhunaja.
Joulumyyjäiset
Järjestämme maalaishotellillamme jouluisin myyjäiset, jossa myymme oman tilamme kuuluisaa leipää, herkullisia leivonnaisia sekä muuta syötävää ja käsitöitä.
Lisäksi paikalla on useita muita tuottajia, sekä yrittäjiä lähiseudulta.